Dit is waarom je zonnepanelen moet installeren

Er zijn veel redenen waarom steeds meer huiseigenaren overgaan op zonne-energie, maar het verlagen van energiekosten en je ecologische voetafdruk zijn de meest voorkomende. Toch zijn er nog veel meer voordelen gerelateerd aan het installeren van zonnepanelen!

Je verdient een hoog rendement op je investering

Het is niet alleen zo dat zonnepanelen je elektriciteitsrekening aanzienlijke lager maken – of zelfs laten verdwijnen. Het is hiernaast ook een geweldige investering met weinig risico. Je kan de investering al na 8 jaar terugverdienen. Hierna bespaar je een mooi bedrag, dat ook nog eens kan toenemen met de stijgende energieprijzen. De meeste zonnepanelen gaan 25 jaar mee, reken je winst maar uit!

Het verhoogt de waarde van je huis

Huizen die uitgerust zijn met zonnepanelen hebben een hogere waarde en zijn makkelijker te verkopen. Dit komt omdat er steeds meer kennis van en belangstelling is naar zonne-energie. De vraag blijft groeien – dus ook naar huizen waar de systemen al geïnstalleerd zijn op de daken!

Wordt energie onafhankelijk

Traditionele elektriciteit is sterk afhankelijk van fossiele brandstoffen, zoals steenkool en aardgas. En je raadt het al, ze zijn niet alleen slecht voor het milieu, maar het zijn ook nog eens beperkte middelen. Door middel van zonne-energie verhoog je je elektriciteitsonafhankelijkheid – of je wordt zelfs compleet onafhankelijk. Zo bescherm je jezelf tegen stijgende energieprijzen en weet je zeker dat het nooit opraakt!

Zonne-energie veroorzaakt minder elektriciteitsverlies

Elektriciteit moet getransporteerd worden van grote energiecentrales naar eindgebruikers, hierdoor gaat er energie verloren. Als je zonne-energie gebruikt is deze afstand veel korter, waardoor de efficiëntie van elektriciteit wordt verhoogd.

Zonne-energie zorgt voor banen en economische groei

De werkgelegenheid in de hernieuwbare energie neemt sterk toe, met de grootste groei in de zonne-energie. Dit is gestegen van 2300 voltijdbanen in 2008 naar 7000 voltijdbanen in 2016. Nu hoor ik je denken: “maar de banen in traditionele energie zullen dan wel flink dalen”. Nee! Er is natuurlijk wel een daling, maar dit scheelt maar 500 voltijdbanen in dezelfde periode. Dit klinkt zeer positief voor de toekomst!

Jeroen van Dam

Back to top